Tweedehands boeken verkopen – Mijn ervaring, tips en resultaten

In dit artikel ga ik in op het verkopen van tweedehands boeken via internet. Persoonlijk lees ik heel graag boeken, net als jullie vermoed ik. Op vakanties lees ik vaak meer dan 5 boeken. Vaak zijn dit biografisch boeken. Eenmaal thuis belanden de uitgelezen boeken vaak weer in de kast. Nou staat een kast vol boeken wel leuk en interessant. Maar dan heb ik liever dat de kast is gevuld met theoretische en praktische boeken, waar ik altijd wat aan heb. Dus ik dacht bij mijzelf, waarom zou ik boeken die ik niet meer gebruik, gewoon niet verkopen? Ik ging op onderzoek uit, hoe ik tweedehands boeken kan verkopen via internet. Mijn ervaring met het verkopen van tweedehands boeken via het internet en mijn resultaten heb ik beschreven in dit artikel. En ik moet zeggen de verkoopresultaten verassen mij enorm en het levert een leuk extra centje op!

Tweedehands boeken verkopen via internet, de opties

In mijn onderzoek naar het verkopen van tweedehands boeken, kwam ik de onderstaande opties tegen die mij geschikt leken. De opties zijn:

 • Boeken verkopen via Boekenbalie.nl
 • Boeken verkopen via Bol.com

Ervaring met het verkopen van tweedehands boeken via Boekenbalie.nl

Via Boekenbalie kan je tweedehands boeken verkopen. Boekenbalie heeft een app, daarmee scan je de boeken in die je wilt verkopen. Vervolgens krijg je direct de prijs te zien die je ontvangt voor het verkopen van tweedehands boeken aan Boekenbalie. Wanneer je akkoord gaat met de prijs, stuurt Boekenbalie een doos naar je toe. Hierin stop je de boeken die wilt verkopen en vervolgens stuur je de boeken op naar Boekenbalie. Erg handig als je snel van boeken af wil zijn en niet elk boek apart wil verkopen. Wat mij alleen erg tegenviel was de prijs die ik voor de boeken kreeg. Voor sommige boeken kreeg ik zelfs helemaal geel geld. Voor mij was dit geen geschikte optie. Ik geef dan liever mijn boeken weg aan familie en vrienden.

Conclusie:

Wanneer je snel je boeken wil verkopen, dan is boekenbalie.nl een geschikte optie om tweedehands boeken te verkopen. Alleen je zult dat genoegen moeten nemen met een lage verkoopprijs.

Boeken

Ervaring met het verkopen van tweedehandsboeken via Bol.com

Via Bol.com kan je dus ook tweedehands boeken verkopen. Ideaal want je maakt dus gebruik van het platform van Bol.com wat een een enorm groot bereik heeft!

Ten opzichte van boekenbalie.nl, kan je als verkoper van boeken zelf de prijs bepalen. Om de juiste prijs te bepalen, kan je bij bol.com andere prijzen zien van tweedehandsboeken verkopers vergelijken. Zo kan je een ideale verkoopprijs voor jouw boeken bepalen. Wil je snel van boeken af zijn? Hanteer dan bijvoorbeeld een lage verkoopprijs. Staan de boeken thuis niet in de weg, maar je wil er wel van afzijn? Hanteer dan een hogere verkoopprijs.

Als je tweedehands boeken wil verkopen via bol.com, dan heb ik hiervoor een korte stappenplan beschreven.

Stappenplan verkopen tweedehands boeken via bol.com:

 1. Maak een verkoop account aan bij bij Bol.com
 2. Voer per boek het ISBN nummer is. Bol.com zoekt vervolgens de informatie van het boek op
 3. Per boek, dien je de huidige staat aan te geven. Bijvoorbeeld het boek is als nieuw, of heeft gebruikerssporen
 4. Tenslotte dien je een verkoopprijs te bepalen. Bol.com helpt je bij het kiezen van een juiste verkoopprijs.

Nadat het boek te koop is gezet, begint het wachten! In de eerste 2 weken had ik al 7 boeken verkocht. Dat verbaasde mij enorm, in positieve zin.

Als je een boek hebt verkocht, krijg je een mail van Bol.com. Dan is het tijd om in actie te komen.

 1. Je logt in met met jouw verkoopaccount
 2. Vervolgens ga je akkoord met de verkoop
 3. Selecteer de vervolgens verzendwijze. Via Bol.com kan je met korting verzendlabels van PostNL kopen (tip!)
 4. Vervolgens print je de pakbon en het verzendlabel
 5. Maak het pakketje gereed en plak daar de verzendlabel op
 6. Tenslotte verstuur het pakket bij een PostNL punt in de buurt!

Heel simpel dus.

Conclusie:

Wil je een hoge verkoopprijs voor je tweedehands boek. Verkoop dan via bol.com. Je zult alleen wel genoegen moeten nemen, met het feit dat je niet direct al je boeken kunt verkopen.

Mijn verkoopresultaten tot nu toe!

Tot nu toe heb ik 10 boeken verkocht voor 37,57 euro. Ik ben erg tevreden met het resultaat! En daarnaast heb ik ook weer wat meer ruimte gekregen in mijn kast.

Update

29-7-2019: Inmiddels heb ik voor 53 euro aan boeken verkocht!

4-9-2019: Inmiddels heb ik voor 73 euro aan tweedehands boeken verkocht!

Mijn tip aan jullie voor het verkopen van tweedehands boeken.

Koop zelf ook tweedehands boeken en verkoop deze nadat je het boek hebt uitgelezen. Zo lees je een boek voor maar een paar euro!

Lees hoe je passief geld kunt verdienen op bol.com

Boeken

Boeken

Geef een reactie