Een persoonlijke note

De afgelopen 3 maanden waren voor mij persoonlijk behoorlijk heftig. Ik hoop dit artikel ooit terug te lezen met de gedachten, dat alles achteraf gelukkig is meegevallen. Ik heb helaas een zware ontsteking aan mijn oog zenuw gekregen, waardoor ik met mijn linker oog nog maar voor 5% zie. Een oog zenuw ontsteking heeft vaak een relatie met de ziekte MS of andere nare ziektes. De afgelopen periode ben ik in totaal 24 dagen in het ziekenhuis geweest voor onderzoeken en behandelingen. De behandelingen bestonden uit prednison stoot kuren via het infuus en diverse bloedtransfusies. Helaas hebben deze behandelingen niet geholpen. Het positieve nieuws is, dat ze tot nu toe geen enge ziektes hebben gevonden. Het is nu hopen dat mijn oog zenuw een beetje wilt herstellen, zodat ik qua zicht wat terugkrijg.

Mijn toekomst is onzeker. Het kan namelijk zo zijn, dat ik ook een ontsteking krijg aan mijn rechter oog zenuw. Het is te echter te hopen van niet.

Wel ben ik mega trots en gelukkig met hoe de zorg is geregeld in Nederland. Ik ben echt geweldig behandeld in de ziekenhuis. En alle artsen en zusters zijn allemaal schatte van mensen. Bij deze een groot compliment en een dankjewel richting alle zorgverleners.

Toekomst plannen

Ik ben begin 30 en heb veel plannen. Vooral veel plannen voor later als ik misschien financieel onafhankelijk bent. Lekker gaan reizen, of wellicht een bootje kopen. Ik droom daar veel van. Tot op heden ik deze dromen uitgesteld, omdat ik vooral bezig bent met sparen en investeren voor later. Maar goed nu mij dit is overkomen, begin ik daar wel anders over na te denken.

Pluk de dag

Pluk de dag, dat is wat ik veel te horen heb gekregen de afgelopen tijd. De mensen die dit tegen mij vertelde, hebben allemaal gelijk. Ik kom tot besef, dat ik meer van het nu moet genieten. Ik ben te veel met later bezig en dat wil ik gaan veranderen.

Dat betekend echter niet, dat ik nu mijn financiële teugels laat vieren. Grip op mijn financiën heeft mij de afgelopen tijd ook veel rust gegeven. Ik heb mij namelijk geen zorgen gemaakt over mijn salaris wat is verminderd, omdat ik ziek thuis zit. En dat is fijn.

Wat ik wel meer ga doen is meer genieten en minder uitstellen. Mijn ondernemingsplannen staan nog wel even in de ijskast maar al het andere ga ik gewoon doen.

Pluk ook de dag

Mijn tip aan jullie is. Pluk ook de dag. Leef niet naar het moment toe, dat je financieel onafhankelijk bent. Probeer ook van het nu te genieten. Statistisch gezien worden we allemaal steeds wat ouder. Het ouder worden betekend niet dat dit op een gezonde manier gebeurd. Misschien krijg je wel een hersenbloeding of een nare ziekte. Of misschien komt er iemand te overlijden. Nou leuk dat je dan financieel onafhankelijk bent, maar misschien kan je er dan niet echt van genieten.

Wat ik vooral heb geleerd is, dat je zoveel kan plannen als je wilt. Maar het leven bestaat uit pieken en dalen. En de dalen, kan je never nooit niet plannen.

Dus geniet van het nu!

En verder

Ik ben gelukkig vandaag weer begonnen met werken. Dat doet mij veel goed. Geloof me, thuis zitten is wellicht leuk voor een week. Maar daarna gaat het toch aardig vervelen.

Tot een volgend artikel.

 

 

Deze post heeft 6 reacties

  1. Dank voor het delen van jouw verhaal. Ik hoop dat jij -indien jouw oog niet zal herstellen- acceptatie kan vinden in je nieuwe ik.

    1. Dankjewel. Ik hoop het ook. Ik ben er gelukkig redelijk nuchter en rustig onder.

  2. Heftig Mr MijnGeldboom, veel succes gewenst! Ik hoop dat je het zicht weer terugkrijgt. En bedankt voor de heads-up, we zijn soms zoveel met de toekomst bezig dat we het heden vergeten.

  3. Ik lees dit nu pas maar ik wil je toch even sterkte wensen!
    Hoop voor je dat het ”gewoon” bij een oogontsteking blijft :’)

    1. Bedankt :). Het is inderdaad hopen dat het daar bij blijf.

Geef een reactie

Sluit Menu