Financiële doelen en verwachtingen 2020

  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Inmiddels zitten we al in de tweede maand van het jaar. In dit jaar ben nog niet aan bloggen toegekomen. Ten eerste omdat mijn vriendin en ik binnenkort een kleine man verwachten. De afgelopen maanden zijn we vooral bezig geweest met het op orde maken van de babykamer en het kopen van alle benodigdheden. Dat hebben we nu wel een beetje kunnen afronden. Ten tweede is het financieel ook een beetje rustig, zoals je hieronder verder kan lezen.

Onrust in de P2P markt

Er is de afgelopen tijd veel onrust op de P2P markt. Twee platformen ‘Kuetzal’ en ‘Envestio’ zijn omgevallen. Veel mensen hebben hierdoor helaas veel geld verloren. Bij investeren hoort het risico dat je geld kunt verliezen. Ik volg dan ook vaak mijn onderbuik gevoel en doe daarnaast veel onderzoek, voordat ik ergens in ga investeren. Wat ik in de P2P markt terug zie, is dat er in de afgelopen jaren veel P2P platformen zijn ontstaan. Vaak Oost-Europese bedrijven. Waarbij ik qua onderbuik gevoel al twijfels heb over regelgeving en toezicht. Veel van deze platformen beloven naar mijn mening vaak onrealistische rendementen, om zoveel mogelijk nieuwe investeerders te trekken. Dit vraagt natuurlijk om problemen.

In 2020 zal ik dan ook niet gaan investeren in een nieuw P2P platform. Nu heb ik investeringen in Mintos en Bondora. In beide platformen heb ik vertrouwen. Ze bestaan beide al enige tijd en zijn ook marktleider. Deze twee platformen kunnen natuurlijk ook omvallen. En bij een nieuwe financiële crisis is het maar de vraag hoe beide hiermee kunnen omgaan. Ik ben dan ook niet van plan, om een groot deel van mijn vermogen te investeren in beide.

Verwachtingen in relatie tot beurs

De beurs bungelt al een tijdje tussen de 590 en 630. Economisch gezien draait de wereldeconomie top. De groei lijkt er echter een beetje uit te zijn. Een handelsdeal tussen Amerika en China zou eventueel de markten nog hoger kunnen zetten. We hebben sinds kort wel te maken met het Corina virus. De impact ervan lijkt steeds groter te worden op de wereldeconomie. Doordat fabrieken in China stil liggen, komen hele supply chain ketens stil te liggen. Er kan helaas niet worden geteerd op productie voorraden, omdat veel supply chain ketens werken met ‘just in time’ (JIT) leveringen. Dit zal resulteren, dat sommige bedrijven geen producten meer kunnen maken en dus ook niet kunnen verkopen. Ik verwacht dan ook, dat we op de beurs eerder een stap terug gaan zetten dan omhoog gaan maken.

Qua investeren op de beurs blijf ik wel vasthouden aan mijn strategie.

Mijn financiële doelen

Mijn doelen voor dit jaar zijn niet zo spannend. Ik wil vooral sparen. Dit omdat we ons huurhuis graag een keer willen gaan omruilen voor een koophuis. En verder weet ik eerlijk gezegd niet, waar ik mijn geld dit jaar in moet investeren. Ik zie weinig potentiële kansen voorbij komen.

  • Mintos mijn investeringen verhogen tot +/- 2000 euro (Afgerond in feb)
  • Doorgaan met mijn beleggingsstrategie
  • Zoveel mogelijk sparen

Verder…..

Als ik tijd over heb, ga ik verder werken aan een nieuw vorm van een passief inkomen. Ik ga hier niet veel waarde aan hechten, want in dit jaar wil ik ook vooral gaan genieten van onze toekomstige kleinen.

Geef een reactie