Gestart met Investeren op Bondora en EstateGuru en in Flow Traders

Dag allemaal. Ik hoop dat jullie een fijne zomervakantie hebben en dit artikel lezen met een koud biertje of een lekker glaasje wijn onder een palmboom!

Vanuit mijn kant een korte update, die ik graag met jullie wil delen.

De afgelopen maand heb ik drietal nieuwe investeringen gedaan:

  • Gestart met investeren op het P2P platform Bondora!
  • Gestart op het vastgoed crowdfunding platform EstateGuru
  • En een nieuwe positie ingenomen in het aandeel Flow Traders

Als jullie nog tips hebben qua andere platforms, laat een reactie achter met jullie tip en ervaring!

Bondora

Bondora is een P2P platform, waarbij je simpel gezegd kunt investeren in leningen. De rentes zijn bizar hoog (soms wel +50%). Alleen de keerzijde is dat Bondora geen buy back garantie heeft zoals bij Mintos. Ofwel investeren op Bondora resulteert in meer risico dan bij Mintos. Aan de andere kant is het potentieel aan rendement veel hoger.

Ik ben begonnen met het overmaken van 100 euro en dat is nu geïnvesteerd in verschillende leningen. Verschillende functionaliteiten van het platform heb ik al kunnen uitproberen.

EstateGuru

EstateGuru is een crowdfunding platform gericht op vastgoed. Binnen mijn investeringsportefeuille mist nog de categorie Vastgoed. Dus het werd tijd om daarin te gaan investeren. Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren, wat ik heb toegelicht in dit artikel. Vanwege de laagdrempeligheid en potentieel aan rendement ben ik begonnen met investeren d.m.v. crowdfunding.

Ik ben begonnen met 50 euro. Binnenkort zal ik een review schrijven over mijn eerste ervaringen!

Een nieuw aandeel, Flow Traders!

Eigenlijk tegen mijn principes in van mijn beleggingsstrategie heb ik een nieuw aandeel gekocht. Het aandeel heeft een sterkte correlatie met de VIX index. De volatiliteitsindex index (VIX) weerspiegelt de bewegelijkheid van aandelen in een index. Als er paniek is, dan staat de Index hoog. Momenteel staat de VIX index laag en daarmee in het aandeel Flow Traders ook gedaald. Als de volatiliteit stijgt (stijging in VIX index), dan verdient Flow Traders veel geld.

VIX index

Verder keert Flow Traders een behoorlijk dividend uit.

Flow Traders plans to pay dividends annually in two instalments, with a target aggregate dividend payout ratio of at least 50% of our net profits realized during the financial year.  (bron Flowtraders.com)

Ik heb een kleine positie ingenomen. Hopelijk pakt het goed uit!

Geef een reactie