Hoe omgaan met tegenvallers in het leven?

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met tegenvallers in zijn of haar leven. Ik zeg altijd, het leven bestaat uit pieken en dalen. Momenteel zit mr Geldboom zelf in een diep dal. Vanaf begin maart heb ik +/- 20 dagen doorgebracht in het ziekenhuis voor behandelingen en onderzoeken. De komende periode heb nog meer behandelingen en onderzoeken te gaan. Ik heb namelijk een oog zenuwontsteking en de oorzaak daarvan is nog niet gevonden. Ik heb dit blog en de artikelen opgezet met één werkend oog 😊. Dus hier en daar zullen vast wat schrijffouten zitten. Type met één oog werkt niet echt lekker. Maar lekker van je afschrijven is momenteel wel fijn.

 

Mijn plannen in 2019

Ik had voor dit jaar plannen uitgewerkt. Zo heb ik de volgende plannen voor 2019:

  • Een beleggingscursus te maken
  • Webshop opzetten en runnen (Business plan was bijna gereed)
  • Dit blog opzetten (begin is gemaakt)

Situatie

De situatie is nu dat ik helaas niet kan werken aan mijn doelen en projecten. Dat moet ik accepteren, al is dat lastig. Ook ontvang ik nu minder salaris. Ik ontvang namelijk meer salaris als ik uren maak bij de klant. Verder ben ik lichamelijk en geestelijk behoorlijk opgebrand door alle behandelingen met de nodige bijwerkingen. Maar ik haal gelukkig wel energie uit het lezen van blogs.

 

Hoe omgaan met tegenvallers?

Ik denk niet dat hier één uniforme werkwijze in is te herkennen. Het volgende werkt voor mij momenteel:

  • Erken dat het momenteel tegenzit
  • Pak je rust en ga niet direct zaken wijzigen aan je plannen. Als je ziek bent is het lastig om het groter geheel te zien
  • Overleg veel met je naaste

Let wel dit geschreven vanuit mijn oogpunt en ik ben momenteel ziek. Er zijn natuurlijk ook andere tegenvallers die een andere aanpak vergen.

 

Wat mij helpt?

Wat mij helpt is dat ik mijn financiën op orde hebt. Dat geeft in deze situatie veel rust. Ik kan in mijn maandelijkse uitgaven bepaalde zaken terugdraaien die voor nu niet belangrijk zijn. Zo maak ik elke maand geld over naar mijn kleding en vakantie spaarpotjes. Kleding is voor nu niet belangrijk. En in mijn vakantie spaarpotje zit genoeg geld. Ook heb ik genoeg cash staan op mijn beleggingsrekening om periodiek te kunnen blijven investeren. Dus hier hoef ik voorlopig ook geen geld naar over te maken.

Aan de andere kant geef ik nu genoodzaakt wel redelijk wat geld uit aan medicijnen, parkeren ziekenhuis etc. Maarja dat is helaas niet anders.

 

 

Hoe nu verder

Eerlijk gezegd dat weet ik niet. Ik hoop de oorzaak van alles niet te ernstig is. Voor de rest blijf ik bij mij plannen. Dat zorgt voor stabiliteit en rust.

 

Conclusie uit deze situatie

Dat inzicht en grip op je financiën, in slechte tijden veel rust geeft.

Geef een reactie

Sluit Menu