Mintos – Mijn eerste ervaring met Mintos

De afgelopen maanden heb ik positieve ervaring opgedaan met Mintos. Ben je ook opzoek naar meer rendement? Lees in dit artikel hoe je minimaal 12% rendement kan behalen met Mintos!

Wat is Mintos?

Mintos is een online marktplaats voor leningen. Op de marktplaats zijn leen partijen aangesloten (loan organisators), die leningen aanbieden. De leningen zijn verschillend van aard. Zo zijn er bijvoorbeeld leningen voor boeren, voor hypotheken en bedrijven. Mintos speelt dus een faciliterende rol tussen investeerders en de aanbieders van leningen. Het platform is op gebied van Peer 2 Peer leningen de Europese leider. In 2018 is het bedrijf van 43.457 naar bijna 100.000 investeerders gegroeid. Mintos groeit dus erg hard! Aan het einde van 2018 is er voor 1,5 biljoen geïnvesteerd in leningen, wat erg indrukwekkend is.

Het platform blijft goed in ontwikkeling. Er worden constant updates uitgevoerd om de user expierence te vergroten. Gebruikers worden goed up to date houden met alle nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten.

Leningen en rendementen

Zoals hierboven is beschreven, kan je via Mintos investeren in verschillende soorten leningen bij verschillende loan organisators. Leningen zijn gekwalificeerd van veilig tot risicovol (rating), te herkennen aan het A+ tot en met D label. Met het platform kan je investeren in leningen in verschillende landen. Verder biedt het platform tal van selectiecriteria waardoor je een goede afweging kunt maken in je selectie criteria.

Je kunt investeren in leningen die een rente hebben van +20%. Bij Mintos kan je dus zeer hoge rendementen behalen.

Waarom kies ik voor Mintos?

Er zijn verschillende P2P platformen online waaruit je kan kiezen. Ik heb aan verschillende mensen gevraagd  met P2P ervaring hebben, wat zij het beste platform vonden. Ze gaven aan dat Mintos een betrouwbaar platform is. Wat mij verder aanspreekt is, dat er een auto invest optie is. Op basis van vooraf ingestelde regels, wordt er met deze optie automatisch geïnvesteerd in leningen. Dit kan uit eindelijk veel tijd schelen.

Nu ik zelf enige tijd ervaring heb met Mintos, kan ik hier alleen maar positief over zijn. Tot nu heb ik geen negatieve ervaringen. Lees verder wat mijn behaalde rendement tot nu toe is.

Het openen van een account

Voordat je kan beginnen met investeren, dien je een account aan te maken. Dit gaat erg snel en gemakkelijk. Net als bij elke andere bank of investeringsplatform, moet je een kopie maken van je ID. Dit is namelijk nodig voor persoonsverificatie. Mintos heeft hier een super handig stukje software voor gebouwd, waardoor dit proces soepel en snel verloopt.

Geld storten

Je kan op verschillende manieren geld storten. Ik heb ervoor gekozen om geld te storten door middel van IDEAL. Na dat ik geld had overgemaakt met IDEAL, stond het een dag later op mijn account. Dus dat ging gelukkig vrij snel en gemakkelijk. Ik heb er voor gekozen om te beginnen met 100 euro. Dit is een klein bedrag, wat ik niet erg vind om te verliezen wanneer het eventueel fout gaat.

Update

Inmiddels een paar maanden verder heb ik bijna 600 euro overgemaakt naar mijn Mintos account.

Wil je ook profiteren van een hoog rendement? Klik dan op deze LINK. Maak een account aan en profiteer tijdelijk van 1% extra rendement!

Investeren in leningen

Zodra er geld op het account staat, kan je beginnen met investeren. Ik heb er voor gekozen om te investeren via de “auto invest” optie. Wanneer deze optie aanstaan wordt geautomatiseerd geïnvesteerd in leningen die voldoen aan jouw criteria. Je kan verder kiezen uit 3 auto invest strategieën of zelf regels instellen. Ik heb er voor gekozen om zelf investeringsregels in te stellen.

Dit zijn mijn regels:

 • Leningen met A en B rating
 • Alleen investeren in leningen in de landen Zweden, Letland, Denemarken, Finland, Spanje
 • Met Buyback garantie
 • Minimale rente 9 % en max rente 12%
 • Looptijd maximaal 12 maanden
 • Minimaal 15 euro investeringen en maximaal 50 euro

De regels heb ik gekozen op basis van boerenverstand. Dit klinkt stom, maar dit is toch vaak de meeste verstandige weg zo heb ik de afgelopen jaren ervaren. Als eerst heb ik dus een regel ingesteld die alleen investeert in A en B rating leningen. Deze leningen hebben namelijk een minder groot risico.  Ook heb ik er voor gekozen om te investeren in veilige landen en Letland. Letland heb ik ook meegenomen in mijn criteria, omdat Mintos zelf is gevestigd in Letland. Hierdoor ga ik ervan uit, dat het bedrijf dus veel ervaring heeft met de leen organisaties. Daarnaast heb ik gekozen voor leningen met Buyback garantie. Dit zorgt voor een extra stukje bescherming. Buyback garantie houdt in dat, de lening wordt teruggekocht door de leen organisatie, wanneer de lening 60 dagen achterloopt op betaling. Voor de rest heb ik gekozen voor leningen met minimaal 9 procent en maximaal 12 procent rente. Meer dan 12 procent levert gevoelsmatig teveel risico op en minder dan 9 procent levert te weinig op.

Nadat ik de regels had ingesteld, waren er 2193 leningen die voldeden aan mijn criteria.

Update 30-7-2019

Inmiddels heb ik meer positieve ervaringen opgedaan met Mintos en mijn Auto Invest regels aangepast.

Auto invest Mintos

Zoals je kunt zien heb ik gekozen voor 4 Auto Invest regels. De prioriteit geeft de volgorde aan. Als ik dus geld vrij hebt om te investeren, kijkt Mintos of er eerst leningen zijn die voldoen aan regel 1. Zijn er geen leningen die voldoen aan regel 1, dan wordt er gekeken naar regel 2 enzovoort.

Mijn ervaringen met Mintos tot nu toe

Mijn eerste ervaringen zijn goed. Het platform ziet er heel fraai en gelikt uit. Alles wordt goed toegelicht en oogt heel professioneel. Nadat ik mijn auto invest regels had ingesteld, werd er direct geïnvesteerd in 4 leningen. De eerste terugbetalingen kan ik verwachten in juni. Ik zal een nieuwe update plaatsen tegen het einde van juni.

Update 30-7-2019

Tot nu ben ik heel tevreden over Mintos en het rendement wat ik heb behaald. Ik heb ook gespeeld met het verkopen van leningen als ik bijvoorbeeld wil uitstappen bij Mintos. Ook daar heb ik positieve ervaringen bij. In het begin heb ik wat zitten spelen met Auto Invest regels en ben ik redelijk terughoudend geweest om zo weinig risico te lopen, waardoor mijn rendement tot nu toe nog bescheiden is. Maar door de buy back garantie, is er in principe weinig risico. Ik verwacht een jaarlijks rendement van 14% te kunnen behalen. In de onderstaande afbeelding kan je mijn rendement tot nu toe zien.

Wil jij ook profiteren van een hoog rendement?

Klik dan op deze LINK. En profiteer nu van 1% extra rendement op het geïnvesteerd bedrag!

Verder lezen?

Lees welke opties er zijn om te investeren in vastgoed.

Waar krijg je de hoogste spaarrente in Nederland?

Mijngeldboom geeft Mintos een waardering van
5/5

Deze post heeft 4 reacties

 1. Mijn minimum is 12% op Mintos, het is absoluut niet zo dat de hogere percentages altijd meer risico geven. Zeker bij Mintos is dat niet het geval met de buyback guarantee.

  Ik investeer ook alleen in A en B ratingen en neem ook de ratingen van explorep2p mee en de statistieken van Mintos.

  Tot nu toe nog geen problemen gehad en alles loopt perfect. Ik heb ook een deel van mijn geld omgezet in Roebels, aangezien je daarbij zelfs 18% rente krijgt en ook daar geen problemen. (alleen in dit geval wel rekening houden met exchange fees en de wisselkoers)

  1. Interessant. Ik had er al over nagedacht, om het minimum van 9% te verhogen. Maar daarvoor wou ik nog wat meer onderzoek verrichten. Voor nu kijk ik het voor 2 maandjes eerst even aan. In ieder gevalt bedankt voor je reactie.

Geef een reactie

Sluit Menu