Mintos review – Invest & Access (inclusief pro tip)

Afgelopen juni introduceerde Mintos “Invest & Access”. Invest & Access is een nieuw auto invest functionaliteit. Inmiddels zijn we na de lancering 2 maanden verder en kunnen we een review schrijven over mijn eerste ervaringen.

Wat is Invest & Access?

Als je het nog wist, kan je met Mintos investeren in verschillende leningen. Je bent eigenlijk een soort van bank. Je kunt dus investeren in leningen. Voorheen waren er in Mintos twee manieren om te te investeren, namelijk:

 • De gebruiker investeert handmatig in leningen.
 • De gebruiker investeert automatisch in leningen. Mintos heeft een “auto invest” functionaliteit. Met deze functionaliteit kan de gebruiker zelf selectiecriteria opstellen. Op basis van deze criteria wordt er automatisch geïnvesteerd in leningen.

Nu is er dus een derde optie bijgekomen met de lancering van “Invest & Access”.

Met Invest & Access kan de gebruiker net als met “Auto Invest” op een geautomatiseerde manier investeren. In principe is het zo, dat je als gebruiker Invest & Acccess aanzet en je er verder geen omkijken meer naar hebt. Alleen ten opzichte van “Auto Invest” hoeft de gebruiker geen selectie criteria op te stellen. Een andere eigenschap is, dat je ten alle tijden kan uitstappen (cash out). Ofwel als de gebruiker zijn geld nodig heeft, dan kan hij direct uitstappen en krijgt vervolgens de beschikking over zijn geld. Dit is een grote wijziging binnen Mintos. Bij de andere investeer opties, moet je namelijk al je leningen eerst zien te verkopen, wanneer je de beschikking over je geld wilt hebben. De vraag is wel of deze “cash out” functionaliteit gaat werken, als veel gebruikers ineens willen stoppen. Maar goed, niemand kan in de toekomst kijken.

Mintos Invest & Access Overview - Infographic

 

Verder is er ook een pauze functionaliteit ingebouwd. Ofwel de investeerder kan zijn “Invest & Access” portfolio tijdelijk op pauze zetten. Het geïnvesteerde deel blijft dan wel rente ontvangen. Maar de ontvangen rente en terugbetalingen worden dan niet opnieuw geïnvesteerd.

Wat zijn de voor en nadelen van Invest & Access

Goed nu mijn review. Wat zijn mijn voor en nadelen met Invest & Access?

Voordelen:

 • Invest & Access zorgt voor diversificatie in je portfolio, omdat er wordt geïnvesteerd in verschillende leningen.
 • Invest & Access investeert ook met kleine bedrage. Auto invest (andere manier van investeren) investeert pas vanaf 10 euro in leningen. Met Invest & Access blijven kleine bedragen dus niet lang op de plank liggen.
 • Je kan snel uitstappen (cash out).
 • De investeerder kan zijn of haar investeringen tijdelijk pauzeren.
 • Mintos geeft aan dat het gemiddelde rendement 12,09% bedraagt.

Nadelen:

 • Het minimale portfolio limiet is pas vanaf 500 euro instelbaar. Ik had het fijner gevonden, als ik vrij was geweest in deze keuze.

Echter Mintos heeft het volgende aangegeven:

In the upcoming period, the minimum investment amount for Invest & Access will be changed. Instead of EUR 500, the minimum starting amount for investment with Invest & Access will be EUR 10.

 

Zoals je hier boven kunt lezen zijn er naar mijn meningen meer voor als nadelen. Ik gebruik Invest & Access na alle tevredenheid en zal het ook blijven gebruiken, naast mijn Auto Invest regels.

Mintos Invest & Access instellen

Het is heel simpel om Invest & Access in te stellen. Het enigste wat je moet doen is het “portfolio target” instellen.

Portfolio target instellen Mintos

Mijn pro tip voor jullie

Ik heb een tip voor jullie wat resulteert in een hoger rendement met invest & access. Deze werkwijze kost wel iets meer tijd. Maar goed rendement komt niet altijd van zelf aanwaaien. Ben je dus lui, dan is deze tip wellicht niet iets voor jou.

Bonus tip

Ik pas de volgende werkwijze toe voor een hoger rendement

 1. Ik controleer om de paar dagen, in welke leningen er is geïnvesteerd met Invest & Access.
 2. Heeft de lening een lagere rente dan 10%?
  1. Zo ja verkoop de lening
  2. Zo nee, niks doen

Pas je de bovenstaande werkwijze toe? Dan resulteert dit in een hogere rendement. Omdat je dan alleen investeert in leningen met een hoog rente percentage.

Wil je ook starten met investeren?

Maak dan nu een account aan bij Mintos!

Klik op deze LINK. En profiteer nu van 1% extra rendement op het geïnvesteerd bedrag!

Meer lezen?

Lees mijn review over Mintos. Hier ga ik dieper in op Mintos.

 

Geef een reactie

Sluit Menu