Ochtendroutine

Hallo lezers! Dit keer ga ik in op mijn ochtendroutine. Wellicht een raar onderwerp op een financieel blog. Ik weet ook niet in welke categorie ik dit moet plaatsen. Misschien moet ik een nieuwe categorie aanmaken. Zoiets ‘lifestyle’ of ‘gezondheid’. Daar ga ik nog eens een ander keertje over nadenken.

Waarom een artikel over ochtendroutine? Dat vraag je wellicht af. Goed, nou ik heb het afgelopen jaar met succes mijn ochtend routine aangepast. En dit levert mij positieve voordelen op. Wat dit met het financieel thema van dit blog te maken heeft? Nou in directe zin niks. Indirecte zin wel!

 

Hoe was mijn ochtend routine?

Normaal gesproken stond ik vroeg op, met als doel om de files voor te zijn. Kansloze missie…. tegenwoordig.

Goed mijn wekker gaat. 2x snooze een hup uit bed. Direct pak ik een douche. Vervolgens eten. Terug naar de badkamer, om mijn tanden te poetsen en mijn haar te doen. Snel mijn overhemd strijken. Kleren aan doen en snel de deur uit.

Zoals je kunt lezen begon ik vrij gehaast aan de dag. Geen lekker begin van de dag dus.

Gezondheid algemeen

Time for change

Ik begon dus niet lekker aan de dag. Op mijn werk dronk ik een paar bakken koffie in de hoop dat ik wakker zou worden. Maar dit resulteerde vaak  in een onrustige buik dan in wakker worden. Ik kreeg steeds meer de behoefte om mijn ochtend routine anders aan te pakken.

Mijn huidige ochtendroutine

Tegenwoordig begin ik mijn dag anders.

  1. Ik ga direct uit bed als mijn wekker gaat.
  2. Vervolgens ga ik mijn lichaam hydrateren. Ik drink 0,7L water.
  3. Daarna spring ik onder de douche. Ik begin met een lauwe douche en eindig koud. Dit levert diverse gezondheidsvoordelen op en je bespaart ook op stook kosten :). Je wordt er ook wakker van.
  4. Daarna ga ik op mijn gemakje eten
  5. Kleding doe ik nog steeds in ochtend strijken (stom)

Ik ga meestal pas na 9:00 de deur uit. Dan is de ergste drukte op de weg al voorbij en ik kom rond 10 uur aan op mijn werk. Ik voel mij zo veel minder gehaast en begin veel relaxter aan de dag.

Doordat ik mij ontspannen voel en qua geest ook scherp en wakker, kan ik veel beter beginnen aan mijn dag. Gedurende dag kan ik beter werken en keuzes maken (dus ook financieel gezien). Het levert daarnaast ook meer een vrij gevoel op. Wat ik zelf erg kan waarderen.

Zijn er nog dingen die ik wil veranderen in mijn ochtendroutine?

Jazeker. Ik wil eigenlijk ook beginnen met sporten in de ochtend. Thuis heb ik een hometrainer staan. Hier wil ik ‘s ochtends 20 minuten op fietsen. Daarnaast is het stom dat ik elke ochtend mijn overhemden sta te strijken. Dit kan ik natuurlijk veel slimmer aanpakken, door deze één keer per week te strijken.

 

Wat is jullie ochtendroutine?

Ik ben benieuwd wat jullie ochtendroutine is. Laat een reactie achter!

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. heerlijk pas om 10u werken, luxe! hier staan de eerste opvangkindjes 7.15 of 8u op de stoep.. en ook eigen kinderen moeten 8.30 op school zijn.. 6.45 gaat de wekker.. snooze vaak tot 7 dan moet ik er echt wel uit.. aankleden, haren doen (douchen soms als ik er vroeg uit kan komen of savonds) kids uit bed en aanpsoren tot aankleden, vragen wat ze willen eten en dat maken, tassen vullen met fruit en op dinsdag ook brood, en drinken.. en ze naar school brengen. bso kindjes ook brengen en dag opvang weer mee naar huis.. niets spectaculairs

Geef een reactie