Passief inkomen door te Verkopen op bol.com

Een passief inkomen genereren door te verkopen op bol.com. Veel mensen zullen waarschijnlijk niet weten, dat je een passief inkomen kunt genereren door te verkopen op bol.com. Wel weten veel mensen bol.com te vinden als ze een product online willen bestellen.

Wellicht vraag je af wat een passief inkomen is? Op dit blog staat een uitgebreid artikel geschreven, waarin wordt uitgelegd wat een passief inkomen is. Een passief inkomen is fijn, want dit komt toch aardig in de buurt van slapend rijk worden en wie wil dit tenslotte nou niet! Door te gaan verkopen op bol.com, kan je letterlijk slapend rijk worden. Dus lees snel verder hoe jij slapend rijk kunt worden!

Verkopen op bol.com – Wat houdt dat in?

Bol.com is een grote online webshop, wat zich zelf  “de winkel van ons allemaal” noemt. Bij de webshop kan je vrijwel alles online bestellen. Van spijkers tot make up setjes, je vind het er allemaal. Steeds meer andere webshops gaan ook spullen verkopen op bol.com. Dit doen ze omdat bol.com inmiddels erg bekend is bij de meeste Nederlanders en daardoor krijgen ze beschikking over een grotere afzet markt. Als webshop profiteer je dus van de naamsbekendheid van bol.com. Sommige webshops halen voor de helft hun omzet, uit het verkopen van producten op bol.com. Wat dus de potentie toont van het platform.

De aangesloten webshops op bol.com hebben wel nog steeds hun eigen webshop beheer, inkoop, voorraad beheer en logistiek. Ofwel als webshop eigenaar ben je vaak fulltime bezig met verschillende taken, heb je personeel in dienst en heb je allerlei kosten. Gelukkig kan dit allemaal slimmer. Maar de vraag is hoe?

Op een slimme manier verkopen op bol.com

Gelukkig is er een manier waar je zonder al te veel inspanningen kunt verkopen op bol.com. Als verkoper op bol.com kan je namelijk je voorraad overbrengen naar het distributiecentrum van bol.com en verder zorgt bol.com voor de logistieke handelingen. Onder logistiek wordt verstaan het verzenden van pakketten en het ontvangen van retour pakketten. Verder heb je helemaal geen eigen webshop nodig.

Wanneer je kiest voor deze oplossing, dat neemt bol.com ook de klantenservice taken over. Hoe fijn is dat.

Het enigste wat je moet doen als verkoper is:

 • Marktonderzoek, om de juiste producten te vinden om te verkopen
 • Spullen inkopen. Bijvoorbeeld in China.
 • Voorraad verzenden naar het distributie centra van bol.com
 • Artikelen aanbieden op de website van bol.com

Nadat je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, kan je rustig gaan slapen en wachten tot dat de spullen van jouw worden verkocht. Hoe passief is dat? Dit klinkt uiteraard wel heel simpel. In de praktijk zijn er toch wat voor en nadelen.

Kan ik ook verkopen op bol.com?

Ja iedereen kan verkopen op bo.com. Het enigste wat je nodig hebt is een KvK nummer. Deze kan je aanvragen bij de Kamer van Koophandel. Verder heb je natuurlijk ook doorzettingsvermogen nodig. In het begin, zal niet alles soepel verlopen en zul je waarschijnlijk tegenslagen ervaren. Maar goed, je leert er wel veel van. Om te verkopen op bol.com heb je verder geen specifieke kennis nodig. Letterlijk iedereen kan gaan verkopen op bol.com.

Passief inkomen

Is dit een vorm van passief inkomen? Waarschijnlijk wel, het komt in ieder geval heel dicht in de buurt.

Er is geen definitie van passief inkomen. Maar mijn definitie is dat je begin in iets investeert (tijd en of geld) en later de vruchten er van plukt.

Nou komt het business model van het verkopen van producten op bol.com aarding in de buurt van mijn definitie. Je verricht namelijk in het begin werk, zoals het inkopen van artikelen. Zodra jouw voorraad is over geplaatst naar het distributiecentrum van bol.com en je artikelen online staan begint het wachten op de eerste inkomsten (het verkopen van producten).

Wanneer je slaapt, kunnen mensen bijvoorbeeld nog steeds jouw producten bestellen op bol.com.

De voor en nadelen

Laten we beginnen met de voordelen:

 • Je hebt geen eigen webshop en magazijn nodig
 • Veel handelingen hoef je niet meer uit te voeren, zoals fysiek voorraadbeheer en het verzenden en ontvangen retour producten
 • Je hebt een enorm groot bereik en je maakt gebruik van de naamsbekendheid van bol.com
 • Je hebt geen marketing kosten. Bij een webshop in eigen beheer zal je marketing kosten moeten maken om klanten te trekken naar je webshop

De nadelen zijn:

 • Er is veel concurrentie op het bol.com platform. Het kost dus tijd om te onderzoeken wat een goed product is om te verkopen
 • Bol.com brengt diverse kosten in rekeningen, zoals bemiddelingskosten bij verkoop
 • Je hebt een KVK nummer nodig. Je bent tenslotte een ondernemer

Meer weten over het Business Model?

Online zijn er dure trainingen beschikbaar die jou leren om spullen te verkopen op bol.com.

Dit is natuurlijk zonde van je geld. Ik heb het volgende boek gelezen, die je kan gebruiken als handleiding en de zelfde informatie biedt als de dure trainingen.

Start ook met het verkopen op bol.com

Geef een reactie