Passief inkomen genereren 2020 – Een handleiding met bewezen passief inkomen methodes

Een passief inkomen genereren hebben is fijn maar bovendien ook erg belangrijk om te hebben. Maar waarom is het dan belangrijk om een passief inkomen te hebben? En wat is een passief inkomen precies? Een passief inkomen genereren, hoe doe je dat? Dit zijn allerlei vragen die in dit artikel worden behandeld. Dit artikel is met als doel beschreven om jullie te inspireren en te helpen bij het genereren en opbouwen van een passief inkomen. In dit artikel staan bewezen methodes om een passief inkomen te genereren. En het fijne is, dat deze methodes door iedereen toepasbaar zijn. Dit artikel vormt dan dan ook een handleiding om een passief inkomen te genereren en staat bovendien vol met tips en tricks. Veel lees plezier en bovendien veel succes met het opzetten en genereren van een passief inkomen.

Wat is een passief inkomen?

Om een passief inkomen te genereren, moet je natuurlijk eerst weten wat een passief inkomen is.

Simpel gezegd heeft een passief inkomen geen directe relatie met tijd.

Wanneer je bijvoorbeeld werkt voor een baas, dan krijg je per uur betaald. Bij passief inkomen is dit dus niet het geval. Bij passief inkomen is het zo, dat je eerst ergens energie in stopt (zaaien) en later krijg je daar als het goed is voor betaald (oogsten).

Er zijn ontelbare manieren hoe een passief inkomen kan worden opgebouwd. Sommige manieren kosten weinig investeringstijd (zaaien), waardoor je snel een inkomen kunt genereren (oogsten). In dit artikel staan een aantal bewezen methodes beschreven, over hoe jij een passief inkomen kan genereren. Als je creatief bent, kan je er later vast meer verzinnen. Het fijne van een passief inkomen is, dat je het kan realiseren vanaf je laptop.

Je zult als het goed is hebben opgemerkt dat ik de woorden oogsten en zaaien gebruik. Het is namelijk goed om te weten, dat met een passief inkomen eerst moet worden gezaaid, voordat men kan oogsten.

Het is overigens niet altijd zeker, dat er kan worden geoost. Het kan zo zijn, dat je ergens energie in stopt maar wat helaas geen inkomsten gaat opleveren. En zo werkt het natuurlijk vaak ook met investeren. Wanneer je bijvoorbeeld aandelen koopt, is het niet zeker dat de aandelen over 10 jaar het zelfde waard zijn als nu.

Ik hoop dat je door het lezen van de bovenstaande tekst, nu weet wat een passief inkomen is.

Passief inkomen draait om zaaien en oosten

Is een passief inkomen belangrijk?

Als je deze vraag aan mij zult vragen, dan is mijn antwoord hier op een hele dikke JA.

Stel je hebt één inkomen, namelijk vanuit je werk. Dat kan natuurlijk prima zijn. Tot dat je wordt ontslagen. Of je hebt het niet naar je zin op je werk, maar je kan geen ontslag ontnemen omdat je dan geen inkomen hebt. Ofwel je zit dan gevangen in je eigen werk. Hoe fijn zou het dan zijn om een nog een inkomen naast je baan te hebben, zodat je wel ontslag kan nemen wanneer je het niet naar je zin hebt. Met een extra inkomen ben je dus veel meer financieel vrij.

Het liefst wil je natuurlijk dat het extra inkomen een passief inkomen is. Een extra inkomen door nog een 2e baan te nemen is natuurlijk niet fijn. Dat resulteert namelijk in minder vrije tijd. We leven allemaal maar één keer en dit willen we natuurlijk niet alleen spenderen aan werken.

Om financieel vrijer te kunnen leven is een passief inkomen dus belangrijk. Ik zelf ben altijd opzoek naar verschillende manieren om een passief inkomen te genereren. Dit is dan ook het thema van dit blog.

Kost een passief inkomen opbouwen veel tijd?

Het antwoord op deze vraag is ja en nee. Het ligt namelijk aan de manier hoe een passief inkomen wordt gegenereerd. Er zijn methodes die veel of weinig tijd kosten. Hou dit dus ook in gedachten. Wanneer je een druk leven hebt, dan is wellicht verstandig om te kiezen voor een methode die weinig tijd kosten. Het moet natuurlijk wel leuk blijven :).

Wanneer je eenmaal meer financiële vrijheid hebt door een passief inkomen, kan je er bijvoorbeeld er voor kiezen om minder voor je baas te gaan werken. De tijd die je dan overhoudt kan je aan onzinnige dingen besteden of aan het opbouwen van een nieuwe passief inkomen stroom. Mijngeldboom kiest natuurlijk voor het laatste.

Het opbouwen van een passief inkomen kan jaren duren, voordat het éénmaal een inkomen gaat genereren. Dit kan in het beginsel wellicht frustreren. Mijn tip is, kijk naar het grote plaatje. Wat is het doel wat je wilt bereiken? Maak vervolgens sub doelstellingen. Zo blijft het behapbaar.

Heb ik een kantoor of werkplaats nodig om een passief inkomen te genereren?

Om antwoord te kunnen gegeven op deze vraag, moeten we kijken naar de methode die wordt toegepast om passief inkomen te genereren. In de meeste gevallen, zoals het antwoord op deze vraag een nee zijn. Wanneer je een werkplaats nodig hebt, dan ben je in feite actief bezig om geld te verdienen. Terwijl het bij een passief inkomen draait om op een niet actieve wijze geld te verdienen.

Een kantoor hebben is waarschijnlijk ook niet nodig. Het fijne van een passief inkomen is, dat je dit meestal kan opbouwen vanaf je laptop. Dit kan je overal te wereld dus doen. Dus lekker vanaf de bank of vanaf een strandbedje in Ibiza. Ik kies voor het laatste :).

Passief inkomen genereren - werken vanaf je laptop

Kan je met een passief inkomen slapend geld verdienen?

Met een passief inkomen kan je slapend geld verdienen. Dit is natuurlijk geen zekerheid, maar dit zou wel het doel moeten zijn in mijn ogen.

Een betekende uitspraak van de wereldberoemde belegger Warren Buffet luidt

“If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work until you die.”

Een passief inkomen kost in het begin tijd om op te bouwen. Maar later zal het weinig tijd meer moeten kosten. Wanneer het namelijk altijd tijd kost, dan is het een actief inkomen in plaats van een passief inkomen.

Word ik snel rijk van een passief inkomen?

Als je geniaal, creatief en goed in marketing bent, kan je waarschijnlijk vast iets verzinnen om snel rijk mee te worden.

Maar een passief inkomen is geen garantie om snel rijk te worden. Misschien helpt wel de gedachten, dat de gemiddelde miljonair meerdere inkomsten stromen heeft. En verder heeft een miljonair, net als jij ook 24 uur in een dag zitten.

Helaas ben ik zelf niet zo geniaal, creatief en goed in marketing. Wat ik doe, is veel lezen en bewezen passief inkomen concepten kopiëren en toepassen. Waarom zou je tenslotte het wiel opnieuw uitvinden?

Na het lezen van de bovenstaande hoofdstukken, hoop ik dat je nu weet wat een passief inkomen is.

Een passief inkomen opbouwen – Waar moet ik aan denken?

Voordat je begint, kan je nadenken over de volgende vragen:

 • Wil ik passief inkomen voor nu of voor later?
 • Hoeveel tijd kan ik dagelijks spenderen aan het genereren van een passief inkomen?
 • Heb ik geld om te investeren in het opbouwen van een passief inkomen?

Mijn antwoorden op de bovenstaande vragen zijn:

 • Ja ik wil een passief inkomen voor, maar ook voor later. Ik wil nu financiële vrijheid realiseren, maar ook zorgen voor financiële zekerheid voor later.
 • Ik wil dagelijks 30 minuten spenderen aan de realisatie van een passief inkomen
 • Ik kan maandelijks geld investeren

Passief inkomen fouten die veel mensen maken

Van fouten maken kan je leren zeggen ze. Maar als je fouten kan voorkomen, dan heb je direct een voorsprong bij het genereren van een passief inkomen. Daarom heb ik een aantal fouten beschreven die ik vaak zie terugkomen. Doe je voordeel en maak deze fouten niet:

Het uitstellen van het opbouwen van een passief inkomen

Als je inmiddels weet wat een passief inkomen is, waarom start je dan nog niet met genereren ervan. Ofwel mensen zien de voordelen van een passief inkomen, maar zijn nog niet bereid om een passief inkomen op te bouwen. Je kan beter vandaar starten dan morgen. In dit artikel staan veel voorbeelden hoe je een passief inkomen kan opbouwen. Je hoeft geen diploma hiervoor te volgen, dus start vandaag!

Teveel passief inkomen projecten tegelijk uitvoeren

Sommige mensen gaan heel enthousiast te werk en starten meerdere passief inkomen projecten op. Als je teveel projecten tegelijk uitvoert verlies je focus. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van jouw passief inkomsten stroom. Je kan hierdoor dus geld verliezen. Een tip is dus. Focus op één passief inkomen project. Start pas een tweede passief inkomen project op, als de eerste gereed is.

Mindset verandering

Een juiste mindset is belangrijk bij het opbouwen van een passief inkomen. Je zult zeker in het begin tijd en energie moet stoppen in het genereren van een passief inkomen. Ben je bereid om dit te doen? Dan gaat het jou zeker lukken om een passief inkomen te genereren.

Een lijst met methodes voor een passief inkomen

Onderstaand heb ik een lijst voor jullie gemaakt, met verschillende bewezen methodes. Ik heb de lijst opgedeeld in:

 • Methodes op basis van investeren
 • Methodes op basis van creëren

Passief inkomen genereren op basis van investeren

Het voordeel van deze methode is, dat het weinig tijd kost. Een nadeel van deze methode, is dat het niet direct een passief inkomen oplevert. Je investeert namelijk vooral voor een passief inkomen voor later (bijvoorbeeld eerder met pensioen kunnen gaan).

1.Start met beleggen

Wanneer je gaat beleggen in aandelen, ontvang je meestal dividend. Dividend inkomsten, zijn passieve inkomsten. Je ontvangt namelijk geld, zonder er iets voor te hoeven te doen.

Wanneer je deze methode toepast, realiseer je vooral een passief inkomen voor later. Daarnaast moet je maandelijks (kan ook anders) geld investeren.

Op dit blog heb ik een artikel geschreven, hoe je kunt starten (klik) met beleggen.

2. Start met investeren in leningen en ontvang hoge rente

Deze methode pas ik zelf toe. Ik investeer via het platform Mintos in verschillende leningen.

Mintos heeft als voordeel, dat je zelf geautomatiseerde investeer regels kunt opstellen. Hierdoor ben je geen tijd kwijt, in het selecteren van leningen. Je stelt één keer de investeer regels in en vervolgens ben je klaar.

Ik ontvang jaarlijks +/- 12 rente op mijn investeringen. Mijn investeringen zijn gedekt door een buy back garantie. Hier door loop ik geen risico op mijn investeringen.

Lees mijn uitgebreide Mintos review en lees hoe ik simpel 12% rendement behaal.

3. Investeer in vastgoed

Een bekende methode om een passief inkomen te genereren, is het investeren in vastgoed. Dit doet je natuurlijk niet om er zelf in te gaan wonen, maar wel om te gaan verhuren. Het idee, is dat je één keer veel geld investeert in een woning om deze vervolgens te gaan verhuren. Een passief inkomen wordt dan gegenereerd door de maandelijkse huurinkomsten.

Voor investeerders met een klein budget, kan het bijvoorbeeld een idee zijn om te investeren in kleiner vastgoedobjecten. Hierbij kan gedacht worden aan een garagebox.

Zelf heb ik tot op heden ook nog een klein budget, maar investeer ik wel in vastgoed. Ik investeer namelijk via Reinvest24 (platform) in vastgoedobjecten, waar ik voor een gedeelte mede eigenaar wordt. Een leuk concept, waarbij ik maandelijkse huurinkomsten ontvang en ook profiteer van waardestijging van het vastgoedobject.

Lees hier (klik) mijn uitgebreide Reinvest24.

Passief inkomen genereren op basis van creatie

Dit is de meeste creatieve methode. Wanneer je deze methode toepast, ga je met creatie waarde realiseren. Dit artikel wat ik voor jullie heb geschreven, is ook een creatie van mij en bevat waarde voor jullie. Wanneer je deze methode toepast, kan je meestal op een korte termijn een passieve inkomen realiseren.

Het leuke van deze methode, is dat je het vaak kan toepassen op basis van jouw kennis of bijvoorbeeld hobby.

1.Start met verkopen op Bol.com

Dit is een methode die steeds vaker en vaker wordt toegepast, namelijk het verkopen op bol.com.

Het verkopen op bol.com biedt voordelen ten opzichte van het opzetten van een eigen webshop. Je profiteert namelijk van de naamsbekendheid en marketingscampagnes van bol.com.

In relatie met passief inkomen, biedt bol.com nog een voordeel. Bol.com biedt namelijk de optie, om ook het voorraadbeheer en verzend/retour processen op zich te nemen. Het enigste wat je dus hoeft te doen als verkoper, is je voorraad versturen naar het magazijn van bol.com en prijs te bepalen. De rest wordt geregeld door bol.com

Er is een super goed boek (klik), wat stap voor stap uitgelegd hoe je kan starten met het verkopen op bol.com. Ik heb het boek zelf ook gelezen en ga in januari 2020 zelf ook verkopen via bol.com.

2. Maak een cursus

Als je veel kennis of een bepaald specialisme hebt, kan je dit natuurlijk omzetten in een cursus.

Dit is een perfecte toepassing voor het genereren van een passief inkomen. Je steekt namelijk tijd in het maken van een cursus (zaaien). Wanneer de cursus af is ga je het verkopen (oogsten) en hoef je in principe niks meer te doen. Het enigste wat je hoeft te doen, is maandelijks kijken hoeveel cursussen je hebt verkocht :).

Wanneer je een cursus hebt gemaakt, kan je deze natuurlijk publiceren op je eigen website. Alleen wordt dan de cursus waarschijnlijk niet gevonden. Er zijn bekende sites (bijvoorbeeld Udemy.com), waar je cursus kan publiceren.

Passief inkomen genereren - Maak een online cursus

Ik zie op internet dat veel mensen succesvol zijn met het opzetten van een online cursus. Ze groeien snel uit dat guru’s in een bepaalde niche. Wanneer je dus specialistisch kennis in iets bezit, is het heel verstandig om dit om te zetten in een training of cursus.

Wanneer je een cursus hebt gemaakt, kan je hier ook coaching bij aanbieden. Je kan bijvoorbeeld aanbieden, dat mensen 500 euro per maand betalen voor 2 uur coaching. Dit is dan geen passief inkomen, maar dit zorgt wel voor een constante cash flow.

3. Maak een affiliatie website

Een andere bewezen methode voor het opbouwen van passieve inkomsten, is het bouwen van affiliaties website.

Je zult wellicht afvragen, wat affiliatie is? Wanneer je affiliatie toepast op je blog, maak je in principe reclame voor een product. Wanneer iemand via jou link het product besteld, dan ontvang jij een kleine commissie.

Als je het leuk vindt om te bloggen om een reviews te schrijven, dan kan je affiliatie toepassen om een passief inkomen te genereren. Je steekt namelijk tijd in het schrijven van een artikel (zaaien). Wanneer het artikel klaar is kan je inkomsten verdienen, wanneer iemand klikt op jouw affiliatie link (oogsten).

4. Maak video’s op Youtube en verdien een passief inkomen

Dit is een slimme en simpele manier om een passief inkomen te verdienen. Wanneer je deze methode toepast, maak je waardevolle video’s op youtube. In de beschrijving van de Youtube video plaats je affiliatie links. Wanneer mensen op deze affiliatie links, klikken en een product bestellen verdien je geld.

Een voorbeeld van deze methode is bijvoorbeeld een review video. Stel je hebt nette een nieuwe stofzuiger gekocht. Je kan een review video maken over de stofzuiger. In deze video leg je uit, hoe de stofzuiger werkt en wat de voor en nadelen zijn. In de beschrijving van de video plaats je een link, waar mensen de stofzuiger kunnen bestellen. Wanneer mensen vervolgens de stofzuiger bestellen, dan ontvang jij affiliatie inkomsten.

Dit is dus een hele simpele methode om passief inkomen te genereren. Je maakt één video en dat is alles. Hoe weinig energie kost dat?

5. Passief inkomen genereren door middel van een licentie of abonnement model

Je kan veel passief inkomen generen door een licentie model toe te passen. Wat is dan precies een licentie of abonnement model?

Wanneer iets creëert, dan kan je ervoor kiezen om het product of dienst in één te verkopen. Of je kan er voor kiezen om het te verkopen op basis van een licentie of abonnementsvorm. Wanneer je hiervoor kiest ontvang je elke periode (bijvoorbeeld elke maand) geld van jouw afnemers. Dit is een ideale vorm van passief inkomen. Een ander voordeel van deze methode is, dat afnemers niet in één keer een groot bedrag dienen te betalen voor jouw product of dienst. Hierdoor zullen mensen sneller geneigd zijn om jouw product te kopen. De conversie ratio zal dus stijgen.

6. Affiliaties inzetten om meer producten/ diensten te verkopen

In hoofdstuk 3 heb ik beschreven dat je door middel van affiliatie links geld kunt verdienen, wanneer mensen via jouw link een product of dienst kopen. Je bent dan een publisher.

Wanneer je een product of dienst hebt, dan kan je affiliatie publishers ook inzetten om jouw product of dienst te promoten. Je genereert zo meer sales en dus meer passief inkomen. Dit is hele slimme methode die helaas nog weinig wordt toegepast, maar die wel echt werkt.

Heb je dus een e-boek of cursus geschreven, denk er dan vooral over na om affiliatie publushers in te zetten. Je zult echt zien, dat je meer sales gaat maken.

Wat doen bij een succesvolle passief inkomen stroom?

Als eerst gefeliciteerd. Het opzetten van een succesvolle passief inkomen stroom mag best gevierd worden. Dit zal bovendien een bevestiging geven, dat het werk en dat moet een enorm fijn gevoel en een boost geven. Wanneer je succesvol passief inkomen bent gaan genereren, heb je als het ware de succesformule ontdekt. Wanneer je de formule kent, kan je er voor gaan kiezen om de formule opnieuw te gaan toepassen, zodat je nog een inkomsten stroom met passief inkomen kan opzetten. Hoe meer inkomsten stromen des te beter. Want zoals eerder gezegd, wanneer één inkomsten stroom weg valt, kan je terugvallen op de overige inkomsten stromen.

Passief inkomen genereren in 2020

Inmiddels zitten we in het jaar 2020. Ook in 2020 kan je natuurlijk een passief inkomen genereren en opbouwen. De methodes die staan beschreven in dit artikel zijn nog steeds actueel en door iedereen toepasbaar.

E-commerce is in 2020 nog steeds booming, waardoor je gemakkelijk vanaf je laptop geld kunt verdienen met online verkopen. Bij sommige methodes zoals, producten verkopen via Bol.com komt er wel steeds meer concurrentie. Maar daar kan je natuurlijk ook van profiteren. Zie het dus als een kans. Kopieer bijvoorbeeld je concurrent na, maar doe het vervolgens net een beetje beter.

Verder is Amazon in 2020 naar Nederland gekomen. Op dit platform kan je op de zelfde manier gaan verkopen als via Bol.com. Het voordeel hiervan is, dat er waarschijnlijk nog weinig Nederlandse verkopers zijn aangesloten bij Amazon.

Wanneer er nieuwe passief inkomen methodes zijn, dan worden deze uiteraard toegevoegd aan dit artikel.

Boeken over een passief inkomen

Ik hoop dat je genoeg bent geïnspireerd door het lezen van dit artikel. Wil je meer lezen, dan zijn er twee uitstekende boeken die jou kunnen ondersteunen bij het genereren van een passief inkomen.

Het boek “Een werkweek van 4 uur (klik), laat zien welke mogelijkheden het internet biedt om een passief inkomen te genereren.

Het boek “Road to Freedom (klik)” laat zien, hoe iemand het 4 uur week principe toepast. Erg leuk om te lezen!

En hoe nu verder? Een plan van aanpak tot het genereren van een passief inkomen.

Door het lezen van dit artikel weet je nu:

 • Wat een passief inkomen is
 • Waar je op moeten bij het genereren van een passief inkomen
 • Wat bewezen passief inkomen methodes zijn die iedereen kan toepassen

Oké hoe nu verder?

 • Bepaal hoeveel tijd je kan spenderen aan het opzetten van een passief inkomen.
 • Bepaal welke passief inkomsten methode bij jouw past
 • Start vervolgens met het opzetten van een passief inkomen. Het is handig om hierbij ook doelen voor je zelf op te stellen. Begin eerst met kleine doelen. Zoals bijvoorbeeld elke maand 10 euro aan passief inkomen genereren. Door kleine doelen haalbare doelen te stellen, hou je makkelijker de focus vast.

Geef een reactie