Q3 2019 update resultaten

Inmiddels zitten we in oktober en is het tijd om de resultaten van Q3 te publiceren. We zijn net terug van een heerlijke vakantie in Griekenland. Het was heerlijk en we hebben volop genoten. Tijdens mijn vakantie heb ik mijn notitieblokjes volgeschreven en heb ik veel plannen voor de toekomst uitgewerkt vanaf mijn strandbedje. Dit zal ik snel aan jullie publiceren.

In Nederland is het nu lekker grauw en regenachtig weer. Ideaal weer om mijn excel documenten met resultaten te bekijken en met jullie te delen.

Persoonlijke situatie

Aantal punten die meespelen in mijn financiële resultaten:

 • Ik ben nog herstellende van mijn ziekte en krijg daardoor nog niet volledig betaald. Hopelijk zit ik volgende maand weer op de volledige 40 uur. Het salaris wat ik nu misloop, kan ik dan gebruiken om te sparen of te investeren
 • Huur is helaas weer eens flink gestegen naar 913 euro. We willen graan verhuizen naar een koopwoning, alleen is dit vrij lastig vanwege de actuele oververhitte woningmarkt. Doordat we willen gaan verhuizen, spaar ik momenteel meer dan ik normaal zou doen. Investeringen staan daarom op een lager pitje.

 

Beleggingen

Resultaten eind Q3

 • Beleggingsresultaat YTD 2019 = 25,91%
 • Dividend inkomen YTD 2019 = 180,67 euro

Lees Mijn beleggingsstrategie.

Concreet ben ik zeer tevreden met het beleggingsresultaat van 25,91%.

Helaas blijf ik wel klappen oplopen door mijn beleggingen in het aandeel Beter Bed. Verkopen heeft weinig zin, omdat het weinig waard is. Beter Bed is van plan om het verliesgevende onderdeel Matratzen Concord te verkopen aan het einde van dit jaar. De verwachting is, dat de verkoop een positief effect heeft op de koers van het aandeel. Afwachten dus maar.

Net als de meeste financiële instellingen, kreeg het aandeel ABN AMRO ook rake klappen. In januari stond de koers nog op 22,30 euro. Inmiddels is het aandeel gezakt richting de 15 euro. Dit heeft helaas ook zijn effect op mijn beleggingsresultaat.

Gelukkig zijn er ook positieve zaken te melden. Zo is mijn belegging in BESI gestegen met een koersstijging van 21,56 in januari tot 28,16 eind september. Voor de rest doen mijn verschillende beleggingen in ETF’s stabiel.

 

Mintos

Maandelijkse behaalde rendementen:

 • Juli – 1,36%
 • Aug – 1,12%
 • Sep – 1,18%

Lees hier mijn Mintos Review.

Over mijn behaalde rendementen van Mintos ben ik zeer tevreden. Ik vind het superleuk om als een soort van bank te spelen en te  investeren in verschillende leningen. Met buy back garantie zijn mijn leningen gedekt en loop ik minimaal risico op mijn investeringen (tenzij de leen organisator omvalt, maar dit zal niet snel gebeuren). Eind deze maand hoop ik nog eens 400 euro te kunnen investeren. Waardoor mijn totale investering op 1000 euro komt. Ik verwacht op jaarbasis een rendement van +/-12% te kunnen behalen.

Klik op deze LINK om je aan te melden bij Mintos en krijg 1% bonus op je investering. 

Start nu met Mintos

 

 

Reinvest24

Lees mijn Reinvest24 review.

In september heb ik mijn eerste investering gedaan op het platform. Het project is op dit moment nog niet helemaal vol. Dus ik wacht nog op mijn eerste terugbetalingen.

Bondora

Momenteel ben ik nog een beetje aan het spelen op dit platform. In tegenstelling tot Mintos zijn leningen niet gedekt met een Buy Back garantie, waardoor ik een stuk voorzichtiger ben met investeren. Momenteel heb ik voor 95 euro geïnvesteerd. Doordat leningen niet zijn gedekt met buy back, bekijk in elke lening. Als ik er niet veel vertrouwen ik heb, verkoop ik direct de lening.

Maandelijkse behaalde rendementen:

 • Aug – 0,78%
 • Sep – 1,66%

 

EstateGuru

Ik heb momenteel geïnvesteerd in één project. Ik wacht nog op de eerste terugbetaling.

 

Saving rate

Doel 30%

 • Juli – 25,86%
 • Aug – 21,98%
 • Sep – 34,20 %

In juli heb ik het eigen risico van mijn zorgverzekering moeten betalen, hierdoor viel mijn saving rate lager uit. Augustus was een duurdere maand dan normaal. Ik heb wat extra geld uitgegeven aan cadeaus voor anderen en uit eten gaan. In september heb ik gelukkig mijn doel behaald.

Ik ga ervan uit, dat wanneer ik weer volledig en ook betaald krijg, mijn doel van 30% haalbaar is in elke maand.

 

Studieschuld

Stand begin dit jaar – 10.657 euro

Stand eind sep – 9.449 euro

Ik los in een verhoogd tempo af. Dit voelt voor mij goed, ook al is de rente laag. Wellicht dat ik het aflossingsbedrag volgend jaar nog verder verhoog. Ik kan niet wachten om van die … lening af te zijn :).

 

Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie