Reinvest24 review – Eerste ervaringen met het Real Estate platform

Dit is een review over mijn eerste ervaringen met het Real Estate platform Reinvest24. Vorige maand is Mijngeldboom.nl benaderd door CEO Tanel Orro, voor het schrijven van een review. Dit laatste wil Mijngeldboom.nl vermelden in het kader van transparantheid. Deze review is uiteraard objectief beschreven en wordt met regelmaat geüpdatet wanneer er nieuwe updates en of bevindingen zijn. Dus de content is ten alle tijden actueel. Veel lees plezier :).

 

 

Wat is Reinvest24?

Reinvest24 is in 2018 gelanceerd als een nieuw Real Estate platform. Het hoofdkantoor is net als vele andere crowdfundig platformen gevestigd in Estland (Estonia). Volgens de website van Reinvest24, hebben de teamleden veel ervaring in de vastgoed markt. Zo hebben zij o.a. ervaring met projectontwikkeling, investeringen in, verkoop en onderhoud van vastgoed.

Het crowdfunding platform onderscheid zich ten opzichte van andere vastgoed (real estate) platformen.Bij de meeste andere vastgoed platformen, investeer je in een hypotheek met als dekking een vastgoed object. Bij Reinvest24 werkt dat anders. Wanneer je als investeerder investeert in een vastgoed object, dan wordt je daar mede eigenaar van. En dat is eigenlijk best wel cool. Met een kleine investering, wordt je dus mede eigenaar van een vastgoed object en profiteer je van:

 • Huur inkomsten
 • Waarde ontwikkeling van het vastgoed object

En daarnaast is de investering dus ook gedekt met een vastgoed object. Wat de investering relatief veilig maakt.

 

Hoe werkt Reinvest24?

Als investeerder bij Reinvest24, wordt je dus mede eigenaar van een vastgoed object. Normaal gesproken horen daar verschillende onderzoeken en taken bij. Dus stel dat je als investeerder een pand voor de verhuur willen wil kopen. Dan moet je natuurlijk op onderzoek gaan naar een geschikt pand, onderhandelen over de prijs, een geschikte huurder vinden en het vastgoed object onderhouden. Wanneer je als investeerder investeert bij Reinvest24, dan worden de hiervoor benoemde taken voor jou uitgevoerd.

 

 

Hoe verdienen investeerders geld op Reinvest24?

Als investeerder verdien je geld door:

 • Huur inkomsten
 • Waarde stijging vastgoed object. Dit is alleen het geval, wanneer het object wordt verkocht en ook in waarde is gestegen.

 

Wat zijn de kosten?

De investeerder betaald 2% fee over het geïnvesteerd bedrag.

 

Welke projecten zijn er beschikbaar?

Momenteel is er één object beschikbaar voor investering. Een ander project is afgelopen weekend voor 100% ge-funded.

Onderstaand een overzicht van een aantal objecten.

Beschikbare vastgoed objecten

 

Investering structuur

Elk vastgoedobject wordt ondergebracht in een zogenaamde SPV (Special Purpose Vehicle). Dit is een apart bedrijf. Elk vastgoed object is dus juridische gescheiden van elkaar en van het Reinvest24 platform. Omdat elk vastgoed object dus is gescheiden worden ze niet nadelig beïnvloed door elkaar.

 

Hoe stap je uit?

Uitstappen kan door je belang te verkopen via de marketplace. Echter de marketplace is nog niet online. Mijngeldboom heeft contact gezocht met de CEO en gevraagd wanneer de marketplace beschikbaar komt (12-9-2019). De CEO heeft als antwoord gegeven, dat de marketplace binnen enkele weken online komt.

Uitstappen kan ook plaatsvinden, wanneer een object weer wordt doorverkocht.

 

Wat zijn de voor en nadelen?

De voor en nadelen van Reinvest24.

Voordelen:

 • Uniek vastgoed crowdfunding platform, waarbij je als investeerder met een klein bedrag voor een deel eigenaar wordt van een vastgoed object
 • Het wordt je makkelijk gemaakt om te investeren in vastgoed
 • De website zit goed en overzichtelijk in elkaar
 • Een aantal objecten leveren mooie huurinkomsten op (5,62% – 15%)
 • De huur inkomsten zijn maandelijks
 • De vastgoed objecten en het platform, zijn elk juridisch van elkaar gescheiden

Nadelen

 • Er is momenteel nog geen marketplace om investeringen te verkopen (maar volgens contact met de CEO is de marketplace binnen enkele weken online)
 • Vastgoed documentatie is niet in het Engels. Dit heeft Mijngeldboom als feedback teruggeven aan de CEO. De CEO heeft geantwoord, dat het noodzakelijk wordt om de documentatie te vertalen als er meer internationale investeerders zijn.
 • Je kan pas investeren vanaf 100 euro. Dit kan voor sommige investeerders een te hoge drempel zijn.

 

Persoonlijke conclusie

Het concept van Reinvest24 spreekt mij erg aan. Ik vind het namelijk enorm gaaf, dat ik met een relatieve kleine investering mede eigenaar kan worden van een vastgoed object en profiteer van waarde stijging en huur inkomsten. De rente inkomsten zij vrij hoog (tot 15%) en dat is als investeerder natuurlijk fijn. Wat mij verder aanspreekt is, dat de vastgoed objecten juridisch zijn gescheiden van elkaar, door elk object onder te brengen in een apart bedrijf (SPV).

Wat mij opvalt is, dat het platform nog niet volledig volwassen is door het missen van een marketplace. De CEO heeft aangegeven dat de marketplace binnen enkele weken beschikbaar komt. Wanneer de marketplace beschikbaar is, dan is het platform in mijn ogen volwassen.

Als aan mij zou worden gevraagd, of ik zou investeren in het platform. Dan is mijn antwoord op deze vraag JA.

 

Mijn portfolio

Laatste update 17-9-2019

Mijn Reinvest24 portfolio

 

Ook investeren in Reinvest24?

Wil je ook investeren in vastgoed en profiteren van huur inkomsten? Dan kan je de volgende LINK naar Reinvest24 gebruiken.

Dit is een affiliatie link, waarbij ik een kleine vergoeding krijg (1% op het geïnvesteerd bedrag). Hierbij help je Mijngeldboom bij de kosten van de website en voor het schrijven van leuke artikelen :). Wanneer je dit niet wilt, dan kan je natuurlijk ook rechtstreeks naar de website van Reinvest24 gaan.

Geef een reactie

Sluit Menu