Spaarrente – Waar krijg je de hoogste spaarrente?

De spaarrente standen staan momenteel erg laag. Ofwel je maakt bijna geen rendement op je spaarrekening. De verwachting is dat de rente op korte termijn ook laag blijft. In dit artikel wordt ingegaan op de actuele spaarrente. Verder lees je wat Mr geldboom zelf momenteel doet met zijn spaarrekeningen.

Bij welke bank krijg je de hoogste spaarrente op je spaarrekening?

BankSpaarrente %
LeasePlan Bank0,25%
NIBC Direct0,25%
Knab0,22%
Moneyou0,20%
Nationale Nederlanden0,20%
ING0,03%
ABN AMRO0,03%
AEGON0,03%
Rabobank0,03%

Peildatum: 21 juni 2019

 

In Nederland krijg je dus maximaal 0,25% rente op je spaarrekening. Dat is helaas niet veel. De verwachting is dat de rente standen voorlopig ook laag blijven. Helaas valt er op dit moment weinig rendement te behalen op je spaarrekening. Het is dus wachten op hogere rentestanden. Er zijn echter wel kleine verschillen in rente bij de verschillende Nederlandse banken en hier kan je van profiteren. Hou de rentestanden dus in de gaten. Verder geven sommige banken ook wel eens een leuk welkomstgeschenk, waar je dus gebruik van kan maken.

Meer spaarrente ontvangen?

Wil je meer spaarrente ontvangen? Open dan een deposito rekening. Bij een deposito rekening, zet je een bedrag voor langere tijd vast. Je kan hierbij kiezen uit verschillende looptijden, zoals 3, 6 en 9 maanden of 1, 2, 3 en 5 jaar. Wanneer je kiest voor een deposito rekening, ben het ingelegd geld dus voor een langere tijd kwijt. Hierbij dien jezelf de vraag te stellen, of je het geld voor een langere tijd kunt missen. Wanneer je dit kunt, kan je met een deposito rekening een hogere rente ontvangen en dus meer rendement behalen.

Wat doet mr Geldboom zelf?

Ik heb in het verleden verschillende spaarrekeningen geopend voor extra rendement. Zo kon ik steeds mijn geld sluizen naar de spaarrekening met de hoogste rente. Dit heeft mij in het verleden extra rendement opgeleverd, zonder daar veel inspanningen voor te verrichten. Het heen en weer sluizen van geld tussen spaarrekeningen ben ik momenteel mee gestopt. Wel maak ik zodra het salaris is gestort, maandelijks geld over naar de spaarrekening die het meeste rente oplevert.

 

Meer rendement?

Wil je zelf als bank spelen en geld uitlenen? Dan kan met Mintos. Lees meer over mijn ervaringen met Mintos en zie hoe je zelf hoge rendement tot wel +12% kan behalen.

 

 

Geef een reactie

Sluit Menu