Tegenslagen bieden nieuwe kansen

Tot nu toe is het een bijzonder jaar voor mij. In het begin van het jaar, was ik net een paar maanden bezig met mijn nieuwe baan als IT Consultant. Ik verdiende een leuk centje,mede door de variabele bonus die ik kreeg. Ik krijg namelijk per maand 1200 euro extra als ik ben ingezet bij een klant. Verder had ik verschillende plannen om naast mijn baan, nog een side hustle op te zetten. Maar toen werd ik in maart ziek… En dit schopte mijn plannen behoorlijk door de war.

Momenteel ben ik nog niet volledig aan het werk. Ik heb wat mentale klachten gekregen door heel het gedoe, maar daar gaat het steeds beter mee. De artsen zijn verbaasd dat ik weer zo snel ben gaan werken en dat is positief om te horen. Verder kreeg ik vorige week te horen, dat mijn jaarcontract niet wordt omgezet naar een vastcontract. De intentie was er wel, maar ze willen eerst de oorzaak van mijn ziekte weten, wat tot nu toe onbekend is. Weer een tegenvaller. Aan de ene kant kan ik het begrijpen waarom mijn contract niet wordt omgezet, aan de andere kant niet. Ik werk dan wel niet volledig, maar ze verdienen nog steeds genoeg aan mij (wordt voor 80 euro per uur weggezet bij de klant). Tot nu toe heb ik nog niet zonder een opdracht gezeten, alleen heb ik er paar weken tussen uit gelegen vanwege mijn ziekte. Ik presteer ondanks mijn ziekte dus gewoon goed.

Wat zou het fijn zijn, als ik gewoon FU tegen mijn baas kan zeggen en zonder financiële zorgen ontslag kan nemen.

Goed de gehele situatie zet mij wel aan het denken. Mijn vriendin en ik wonen momenteel in een huurhuis in de randstad. We zijn vorig jaar gestopt met de huizenjacht omdat het hier veel te duur is geworden. De laatste tijd hebben we alle twee ook het gevoel gekregen, dat we terug naar Zeeland willen verhuizen (daar komen we alle twee vandaan). In Zeeland zijn de huizenprijzen ook gestegen, maar je kan daar nog wel een fijne woning kopen binnen ons budget. Het woongevoel, de natuur en de rest is gewoon heerlijk in Zeeland. Alleen vanwege mijn werk kunnen we niet verhuizen naar Zeeland.

Vanwege onze droom om weer terug naar Zeeland te verhuizen en heel het gedoe met mijn werk, ben ik dus gaan nadenken en hier zijn nieuwe kansen uitgekomen.

 • Het leven gaat voor werk en niet andersom (mijn valkuil en die vele andere Nederlanders).  Deze mindset wil ik dus gaan veranderen
 • De komende periode ga ik verder werken aan mijn herstel en zorgen dat ik weer volledig kan werken
 • Zodra ik weer volledig kan werken, ga ik opzoek naar een nieuwe baan. Ik wil stoppen met het consultancy werk. Dit levert namelijk iedere keer toch wel spanning op met het zoeken naar een nieuwe opdracht. En dit gaat mij verder wel rond +/- 16 uur reistijd per week schelen.
 • Deze nieuwe baan, moet er voor kunnen zorgen dat we weer naar Zeeland kunnen verhuizen.
 • Hopelijk kunnen we dan uit eindelijk naar Zeeland verhuizen, waardoor we dichter bij onze familie en vrienden wonen (en afscheid kunnen nemen van de achterlijke huur (950 pm) die we nu  betalen voor een appartementje van 80m2)
 • Hopelijk vind ik dan weer tijd en energie om wat side hustles op te starten

 

Het nieuwe plan, zorgt er ook voor dat ik de komende tijd op een andere manier ga investeren. Maandelijks ga ik meer geld overmaken naar mijn spaarrekening. We hopen hierdoor meer geld te kunnen investeren in ons toekomstig huis, waardoor de hypotheek lasten lager zullen zijn. Voor de rest blijf ik wel investeren op de beurs en in de andere zaken, maar wel op een iets lager niveau.

Maar eerst volgende maand lekker op vakantie naar Griekenland. Even tot rust komen.

 

 

 

Deze post heeft 3 reacties

 1. Fijn dat je aan de beterende hand bent. En leven gaat voor werk inderdaad. Maar dat werk zorgt meestal wel voor de inkomsten waarmee we onze plannen realiseren in onze kapitalistische wereld natuurlijk.
  En met dit soort tegenslag wordt toch vaak weinig rekening gehouden wanneer plannen worden gemaakt. Je ziet, dat zelfs als je zelf vind dat het maar beperkt is,
  een werkgever, fin. instelling of anddren er weer andere consequenties aan verbinden.
  Beterschap en een mooie baan en huis🏡 in Zeeland toegewenst!

  1. Dat het werk geld oplevert om plannen te realiseren is zeker waar. En dat maakt het voor nu ook erg lastig, omdat ik jong ben en nog relatief weinig vermogen hebt om op te kunnen terugvallen. In deze gedachten wil ik niet al te lang blijven hangen en probeer het daarom om te zetten naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

 2. Mooi verhaal. Blijft toch stom dat je als it consultant lokatiegebonden bent. In Zeeland hebben ze toch ook internet?

Geef een reactie

Sluit Menu