Tips om extra geld te verdienen in 2019

Er zijn verschillende manieren om extra geld te verdienen naast je huidige salaris of inkomen. In dit artikel worden tips en manieren beschreven om extra geld te verdienen in 2019. In Amerika is dit inmiddels heel populair. Extra inkomen wordt in Amerika ook wel Side Hustle genoemd. Google maar eens op Side Hustle 2019 en je komt enorm veel tips tegen. Extra inkomen is fijn, want zorgt namelijk voor een grote bestedingsruimte, waardoor je bijvoorbeeld extra kan sparen of beleggen. Daarnaast zorgt extra inkomen ook voor meer risicospreiding, omdat je minder afhankelijk bent van één inkomstenbron.

Waar dien je op te letten bij een extra inkomstenbron?

Een extra inkomstenbron is leuk, maar hierbij zijn ook aandachtspunten te herkennen. Aandachtspunten zijn:

  • Tijd
  • Risico
  • Kamer van Koophandel inschrijving

Tijd

Tijd is een belangrijk factor om over na te denken. Heb je bijvoorbeeld wel genoeg tijd om naast je baan een side hustle op te starten? Extra geld verdienen kan leuk zijn, maar als je geen vrije tijd overhoudt is het extra inkomen dan wel waard? Extra geld verdienen is vaak gerelateerd aan het aantal uur wat je ergens kan instoppen.

Risico

Een side hustle opstarten kan ook resulteren in meer risico. De vraag is kan je deze risico wel dragen? Het is verstandig om vooraf na te denken over de risico’s die mogelijk kunnen optreden en om hier beheersmaatregelen voor te benoemen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door:

 

Kamer van Koophandel inschrijving

Wanneer je gaat ondernemen, dan dien jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Op de website van de KvK staan aan de hand van drie criteria beschreven, wanneer jezelf dient in te schrijven.

 

Tips voor extra inkomen in 2019 (side hustles)

  • P2P lending met Mintos
  • Start een Dropship webshop
  • Start een blog en verdien met reclame en affiliate inkomsten
  • Maak een online cursus
  • Verkoop spullen
  • Verhuur je huis of andere bezittingen
  • Begin een moestuin

P2P lending met Mintos (investeer in leningen)

Bij Peer two Peer lenen (P2P lending) leen je geldt, aan een andere partij. Vaak investeer je met meerdere leners in één lening. Om P2P lenen te faciliteren zijn er verschillende online platforms. De bekendste is Mintos. Met Mintos is het goed mogelijk om hoge rendementen te behalen, zelfs tot wel 19 % procent. Door geld te investeren in leningen, ben je eigenlijk een soort van bank en dat is hartstikke leuk om te doen!

Op dit blog staat een artikel geschreven over onze ervaringen met Mintos.

 

Start een Dropship webshop

Het Dropship business model wordt steeds vaker toegepast. Bij Dropshipping plaats jij als webshop eigenaar de order van jou klant rechtstreeks bij de producent. De producent stuurt vervolgens het pakketje naar de klant. Als webshop eigenaar hoef je dus geen voorraad aan te houden. Hierdoor loop je dus als ordernemer weinig risico, je hebt tenslotte geen voorraad en voorraad ruimte nodig. Wel blijf je verantwoordelijk voor het leveren van de order aan de klant.

Dropshipping wordt steeds populairder in Nederland. In Amerika bestaat het al langer. Ik zou zeggen check youtube eens. Er zijn geen tutorials te vinden over het opzetten van een Dropship webshop.

Start een blog en verdien met reclame en affiliate inkomsten

Wanneer je een hobby hebt of veel van een bepaald onderwerp af weet, kan het een leuk idee zijn om een blog te starten. Een blog opzetten is redelijk simpel en er zijn talloze handleidingen te vinden hoe je een blog kan opzetten.  Nadat je een blog hebt opgezet is het zaak om artikelen te schrijven van goede kwaliteit. Kijk vooral naar SEO, om zoveel mogelijk verkeer te trekken naar je blog.

Wanneer je veel verkeer trekt, kan je vervolgens starten met het publiceren van reclame op je blog of starten met met affiliate marketing. Bij affiliate marketing, maak je reclame voor bijvoorbeeld anders winkels. Bijvoorbeeld als je een boek aanraad op je blog kan je daarvoor een link plaatsen naar een webshop. Als een bezoeker van jouw blog vervolgens klikt op de link en het boek koopt. Dan ontvang jij een deel commissie. Dit laatste is dus ook wel een vorm van passief inkomen.

Maak een online cursus

Een andere vorm van passief inkomen is het maken en verkopen van een cursus. Stel je bent goed in het maken van apps voor de telefoon. Jouw specialisme (programmeren), kan je dan bijvoorbeeld omzetten in een cursus. Het maken van een cursus kost in eerste instantie tijd. Echter wanneer de cursus af is, kan je deze gaan verkopen. En vanaf dan gaat de verkoop teller lopen. Voor het publiceren en verkopen van cursussen zijn er verschillende online platformen. De bekendste is Udemy.com. Verder kan je bijvoorbeeld ook zelf een website  maken met een trainingsmodule waarin de cursus wordt gegeven.

Verkoop spullen

Deze methode is uiteraard heel simpel, maar voor veel mensen toch een obstakel. Stel je hebt huur vol met gereedschap wat je nooit gebruikt of een kast vol met boeken. Je kan uiteraard alle spullen of boeken weggooien, maar je kan ze ook verkopen. Het verkopen kost wellicht tijd maar kan een leuk extra centje opleveren. In dit artikel staat mijn ervaring beschreven met het verkopen van boeken.

Verhuur je huis of andere bezittingen

Het verhuren van je bezittingen kan ook resulteren in extra inkomen. Een vrij simpele methode die eigenlijk weinig energie kost. Het bekendste platform om je huis te verhuren is Airbnb. Je auto verhuren kan bijvoorbeeld via Mywheels. Het verhuren van spullen is natuurlijk wel spannend en levert ook risico op. Iets om goed over na te denken dus.

Begin je eigen moestuin

Het beginnen van een eigen moestuin klinkt redelijk oldschool, maar is wel super leuk en gezond. Ten eerste je kweekt je eigen groente hoe leuk is dat. Ten tweede je bent lekker buiten bezig. Je kweekte groente hoef je zelf niet te kopen in de winkel en dat bespaart natuurlijk geld. Ook kan je groente verkopen.  In het najaar zie je bijvoorbeeld mensen die langs de weg pompoenen verkopen. Een eigen moestuin is dus een leuke en een gezonde manier om extra geld te besparen of te verdienen.

 

 

Geef een reactie

Sluit Menu