Vakantie en vakantiebudget

Zoooooo, eindelijk heb ik ook vakantie. Vier weken om precies te zijn. Niet verkeerd al zeg ik het zelf. Het is voor het eerst sinds mijn studentenleven dat ik zo lang achterelkaar vrij ben. Op mijn opdracht is inmiddels iedereen weer terug van vakantie en is de werk hectiek al weer begonnen. Daarom vind ik het zelf altijd lekker om in mei en in eind september op vakantie te gaan. Al hoewel dat waarschijnlijk ooit gaat veranderen als er kleine geldboompjes hier in huis rondlopen, want dan zijn we gebonden aan schoolvakanties.

Volgende week vliegen we naar Griekenland voor 15 dagen. Lekker elke dag uit eten met een goed glas wijn en na afloop nog ergens een cocktail drinken. Dus ik kan weer lekker gaan werken aan mijn bourgondisch skills. Op vakantie neem ik het er altijd van en let ik niet op mijn uitgaven. Dit blogartikel gaat over mijn verwachte vakantie uitgaven en het budget wat ik dit jaar hebt opgesteld.

Verwachte vakantie kosten

De onderstaande kosten zijn berekend op basis van één persoon.

Gemaakte kosten:

  • Accommodatie 15 dagen en vliegticket = 650 euro

Verwachte kosten:

  • Uit eten (14 dagen * 30 euro per maaltijd) = 420
  • Cocktails ( ga ik waarschijnlijk niet elke dag drinken) (10 dagen * 2 stuks * 5 euro per cocktail = 100 euro
  • Ontbijt (halen we elke dag zelf) (14 * 5 euro per dag) = 70 euro
  • Lunch (halen we elke dag zelf) (14 * 5 euro per dag) = 70 euro
  • Bootje huren 2 dagen ( 2 * 80 euro) = 160 euro / 2personen = 80 euro
  • Strandbedjes 9 dagen (9 * 5 euro per bed) = 45 euro
  • Excursie = 60 euro
  • Overige zaken = 150 euro

Totale kosten

De totale kosten zijn 1645 euro

Dat is 110 euro per dag.

Ongetwijfeld kan het allemaal goedkoper. Maar ik leef tijdens mijn vakantie dan ook als een god in Frankrijk.

Vakantie budgetteren

Hoe pak ik mijn vakantie budget aan?

Ik heb een spaarpotje voor vakantie. Hier maar ik elke maand 150 euro naar over. Voor de snelle rekenaars is dat 1800 euro in totaal per jaar. Als ik uitga van mijn verwachte kosten, dan hou ik dit jaar ongeveer 150 euro over. Dat kan mooi mee naar de spaarpot voor volgend jaar.

Gezien ik niet echt op mijn geld let op vakantie, is het wel interessant om bij thuiskomt mijn werkelijke uitgaven te vergelijken met mijn verwachte uitgaven. Op basis van deze uitkomst kan in mijn budget voor volgend jaar verhogen of verlagen. Of ik kan natuurlijk iets minder als een god gaan leven op vakantie. Maarja, daar heb ik eerlijk gezegd geen trek in. We leven tenslotte maar één keer.

 

 

Geef een reactie